Zakwas z buraków wg Magdy Gessler. Zakwas buraczany na barszcz czerwony.

Zakwas z buraków wg Magdy Gessler. Zakwas buraczany na barszcz czerwony.

Zakwas z buraków wg Magdy Gessler. Zakwas buraczany na barszcz czerwony.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zakwas z buraków wg Magdy Gessler to moja kolejna propozycja w świątecznym menu. Zamiast soku z kiszonych ogórków zdecydowanie polecam użyć chleba na zakwasie :) Smak jest bez wątpienia lepszy :) Poza tym Magda Gessler w swoim oryginalnym przepisie każe zebrać pleśń z powierzchni, a kwas ponownie przecedzić przez gazę. Ja oczywiście Wam takich praktyk nie zalecam. Jeśli wytworzy się pleśń na zakwasie, to osobiście już bym go nie tknęła. By uniknąć takiej sytu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Autor

PaulinkaPaulinka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, burak, ogórki, chleb, barszcz, barszcz czerwony, ogórki kiszone, chleb razowy, chleb na zakwasie, świąteczne przepisy, barszcz wigilijny, barszcz czerwony magdy gessler, wigilijny barszcz czerwony, boże narodzenie

Inne przepisy z Kulinarne Przeboje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.