Biszkopt kakaowy

Biszkopt kakaowy

(na blachę 25x35) Składniki: - 6 jajek L - 130g mąki pszennej - 6 łyżek mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 18 łyżek cukru - 6 łyżek kakao Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno (jajka w temp pokojowej). Dodajemy cukier i szybko miksujemy. Dodajemy żółtka. Produkty suche mieszamy i przesiewamy. Wsypujemy partiami do jajek. Mieszamy szpatułką. Pieczemy w temp 160st przez 25-30 minut. Po upieczemy rzucamy blachą z wysokości ok 50cm.

Czytaj dalej na blogu Kulinarne blogowanie

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.