Sos serowo-śmietanowy z boczkiem do makaronu i gnocchi. Nie mylić z carbonarą, tu nie ma jajek. PRZEPIS

Sos serowo-śmietanowy z boczkiem do makaronu i gnocchi. Nie mylić z carbonarą, tu nie ma jajek. PRZEPIS

Sos serowo-śmietanowy z boczkiem do makaronu i gnocchi. Nie mylić z carbonarą, tu nie ma jajek. PRZEPIS

Ten sos przypomina trochę włoską carbonarę, nie ma w nim jednak jajek i wielu osobom właśnie dlatego bardziej pasuje. Robi się go też bardzo prosto, właściwie trudno coś tu zepsuć, o co przecież w carbonarze nie trudno, gdy mniej wprawionym kucharzom zamiast sosu wychodzi jajecznica. Sos śmietanowo-serowy z boczkiem można wymieszać z makaronem lub, tak jak my tym razem, z kluseczkami gnocchi. Przepis śmietanowo-serowy z boczkiem Składniki: 200 gramów boczku surowego wędzonego, 200 gramów twardego sera dojrze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.