Kartoflanka. Bardzo prosta, smaczna i szybka w przygotowaniu zupa. PRZEPIS

Kartoflanka. Bardzo prosta, smaczna i szybka w przygotowaniu zupa. PRZEPIS

Kartoflanka. Bardzo prosta, smaczna i szybka w przygotowaniu zupa. PRZEPIS

Wiejska i pożywna zupa, prosta i szybka w przygotowaniu, a przede wszystkim bardzo smaczna. Przygotowaliśmy kartoflankę. Przepis na kartoflankę Składniki: 200 gramów boczku wędzonego, 2 kiełbasy śląskie lub podobne, 2 cebule, 1 większa marchewka, 2 ząbki czosnku, 500 gramów ziemniaków, majeranek, ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz. Jak zrobić kartoflankę? W garnku rozgrzej troszkę oleju, wrzuć boczek pokrojony w drobną kostkę, smaż chwilę, aby puścił własny tłuszcz, dodaj posiekaną cebulę i kiełbasę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.