Sandacz z kurkami

Sandacz z kurkami

Sandacz z kurkami

Przepis na : kolacja

Sandacz to ryba bardzo ceniona ze względu na jej walory smakowe. Ponieważ mięso sandacza jest chude, więc dobrze będzie czuło się w towarzystwie lekko kwaśnego sosu kurkowo-śmietanowego oraz masła. Doskonałym tego uzupełnieniem będą takie przyprawy jak kolendra i gorczyca, a także pieczone ziemniaki z rozmarynem i cytryną . Skoro zaś mamy już kurki i śmietanę, to nie zaszkodzi dodać nieco świeżego koperku, dobrze komponującego się również z kwaśnymi smakami. Składników jest więc sporo, ale nie przesadnie, a c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarna PokusaKulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurki, ryby, sosy, ziemniak, ziemniaki, pieczone ziemniaki, przepisy na święta, ryba, sos kurkowy, sok, mielone, mięso, grzyby, sos z kurek, owoce morza, ryby smażone, kolacja, mięsa pieczone, pieczeń z mielonego, pieczeń z mięsa mielonego, mięso mielone, sos do mielonego , sos z grzybów , ryby na święta, drugie danie

Inne przepisy z Kulinarna Pokusa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.