Bulion mięsno-warzywny

Bulion mięsno-warzywny

Bulion mięsno-warzywny

Przyznaję, że również ja nieraz używam w różnych potrawach kostki rosołowej. W gruncie rzeczy, jeśli jest ona tylko jednym z licznych składników, ale nie jest sama w sobie bazą potrawy – wcale nie musi być złym rozwiązaniem. Dobrej jakości kostka bulionowa może mieć bardzo pozytywny wpływ na smak dania oraz pozwala zaoszczędzić dużo jakże cennego czasu. Zdarza się jednak, że z różnych względów, zarówno smaku jak i podstawowej kulinarnej przyzwoitości, nie da się użyć kostki i po prostu trzeba ugotować bulion.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Autor

Kulinarna PokusaKulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, seler, ciekawe przepisy, warzywa, cebula, kaczki, por , wołowina, seler naciowy, marchewka, do pracy, słoik, szynka, galaretka, indyk, kurczak, rosół, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, dania z kurczakiem, gotowany kurczak, szynka gotowana, potrawy z kurczaka, dania na gorąco, kurczak z porem, dania bez mięsa

Inne przepisy z Kulinarna Pokusa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.