Ramadanowy deser z daktylami

Ramadanowy deser z daktylami

Ramadanowy deser z daktylami

Jest to deser bardzo często podawany w  Arabii  Saudyjskiej   na  iftar   (arab. إفطار ) czyli pierwszy posiłek, spożywany  po zachodzie słońca w okresie Świętego Miesiąca Ramadan.  Podobno deser ten wywodzi się z położonej w centrum kraju prowincji Al-Qaşīm. Składniki 1/2 szklanki mąki   1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich lub migdałów w płatkach   3 szklanki miękkich daktyli bez pestek   8 łyżek stołowych niesolonego masła   1 płaska łyżeczka miel... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

orzechy, mielone, desery, deser, orzechy włoskie, shoarma, zupa, sałatki, ciasto, sałatka, pasta, pasty, prosta zupa, przepisy na święta, proste ciasto, ciasto z orzechami, ciasto z bezami, lekkie ciasto, lekkie sałatki, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z kawą

Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.