Kurczak tandoori w aromatycznym sosie

Kurczak tandoori w aromatycznym sosie

Kurczak tandoori w aromatycznym sosie

Kurczak tandoori czyli tandoori chicken to jedna z najbardziej charakterystycznych potraw kuchni indyjskiej.  Tradycyjnie kurczaka tandoori przygotowuje się w glinianych piecach tandoor, w których temperatura często przekracza 450 stopni (dla porównania mój piekarnik osiąga maksymalnie 300 stopni z włączoną funkcją termoobiegu). Wspaniały aromat i przepiękny czerwony kolor kurczak tandoori zawdzięcza mieszance przepraw tandoori masala, którą w Indiach czy na Bliskim Wschodzie można kupić w każdym sklepie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, mięso, sosy, udka , pierś kurczaka, pierś z kurczaka, ryby, pierś, krewetki, piersi, zupa, ciasto, sałatki, sałatka, ryż, shoarma, kurczak pieczony, bagietka, grill, ryba, chleb, wołowina, marynaty, udka z kurczaka, proste ciasto, podudzia z kurczaka, potrawy z kurczaka, pieczone udka, dania z kurczakiem, kurczak z papryką

Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.