CIASTO DROŻDŻOWE - CYNAMONOWE (ODRYWANE)

CIASTO DROŻDŻOWE - CYNAMONOWE (ODRYWANE)

CIASTO DROŻDŻOWE - CYNAMONOWE (ODRYWANE)

To już moje drugie podejście do ciasta drożdżowego - odrywanego. Pierwsza wersja była z nadzieniem z białego maku. Przepis znajdziecie  tutaj . Ta dzisiejsza z cynamonem, jako że bardzo lubię tą przyprawę, zdecydowanie bardziej przypadła mi do gustu. Korzystam z przepisu Agnieszki , która pewnego razu przyniosła takie pyszności na jedno ze spotkań, gdzie planowaliśmy dużą imprezę. Nie skłamię, jak powiem, że ciasto zniknęło w 5 minut. Jest mięciutkie i bardzo aromatyczne. Szczerze polecam :) SKŁADNIKI : 2... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.