Kurczak Kung Pao

Kurczak Kung Pao

Kurczak Kung Pao

                Kung Pao (inaczej: gongbao) to niezwykła i niezwykle smaczna potrawa kuchni syczuańskiej. Niezwykła, bo nie znajdziemy w niej tak charakterystycznego dla kuchni chińskiej sosu, to potrawa raczej sucha; natomiast doskonale oddaje klimat i mistrzostwo łączenia smaków w chińskiej tradycji kulinarnej, a w szczególności prowincji Szechuan. Znajdziemy w niej ciepłe przyprawy, ostrą papryczkę, czosnek i orzeszki. Chociaż zawiera dość sporą ilość pikantnych przypra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Prezydentowej

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

PrezydentowaPrezydentowa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, kurczak, orzechy, marynaty, mięso, jajko, imbir, dania chińskie, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kuchnia chińska, por , pierś, piersi, ryż, surówka, kurczak w marynacie, potrawy z kurczaka, sos do ryżu, sos do kurczaka, kurczak z czosnkiem, dania z kurczakiem, kurczak z ryżem, kurczak słodko kwaśny, dania z piersi kurczaka, kurczak po chińsku, pierś w marynacie, gotowany kurczak, kurczak z porem, ryż smażony

Inne przepisy z Kuchnia Prezydentowej

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.