Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

Składniki : • 4 papryki • 350 g mielonego mięsa • 2 łyżki oliwy • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki posiekanej natki • 100 g (1 woreczek) ryżu • 1 jajko • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • 100 g żółtego sera • 1 pomidor Przyprawy : • 1/2 łyżeczki tymianku • po 1 łyżeczce słodkiej papryki i kurkumy • 2 łyżeczki oregano Przygotowanie : Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie, ok. 10 - 15 minut lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni na oliwie zeszklić pokrojoną cebulę, dodać starty czosnek, po ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.