DROŻDŻOWE ROGALIKI Z MUSEM JABŁKOWYM

DROŻDŻOWE ROGALIKI Z MUSEM JABŁKOWYM

DROŻDŻOWE ROGALIKI Z MUSEM JABŁKOWYM

SKŁADNIKI: • 4 szklanki mąki • kostka margaryny lub masła • 5 dkg świeżych drożdży • 2 jajka • 2 łyżki cukru • szczypta soli • 1/2 szklanki gęstej śmietany • mus jabłkowy PRZYGOTOWANIE: Drożdże rozcieramy w miseczce z cukrem, mieszamy aż będą płynne i cukier się rozpuści. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy zimną, pokrojoną w kostkę margarynę (lub masło), rozcieramy palcami, dodajemy 1 jajko, śmietanę, sól i płynne drożdże, zagniatamy pulchne ciasto, następnie dzielimy na 4 części, każdą rozwałkowujemy na okr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.