Cytrynowy tort bezowy z lemon curd

Cytrynowy tort bezowy z lemon curd

Cytrynowy tort bezowy z lemon curd

Składniki na bezę: • 300 ml białek (ok 8 szt) • szczypta soli • 440 g cukru kryształu • 1 łyżeczka białego octu winnego • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać ocet i nie przerywając miksowania wsypywać stopniowo powoli cukier. Ubijać do momentu, aż powstanie nam błyszcząca masa. Dodać mąkę i dokładnie zmiksować. Na dwóch blaszkach położyć papier do pieczenia. Narysować okręgi o średnicy 24 cm. Masę białkowa podzielić równo na dwie części i nałożyć na okręgi. Wygładzić... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.