Pyszny gulasz wołowy o mocno grzybowym smaku

Pyszny gulasz wołowy o mocno grzybowym smaku

Pyszny gulasz wołowy o mocno grzybowym smaku

Bardzo pyszny gulasz, smak rewelacyjny. Grzyby nadają cudownego smaku, nie mogliśmy przestać jeść Mięso wołowe pokroić na wąskie paseczki, suszone grzyby zaparzyć wrzątkiem i zostawić na godzinę. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć drobno pokrojoną cebulkę, aż lekko zmięknie. Dodać mięso i smażyć, aż straci kolor surowizny. Obsypać mięso mąką i wymieszać. Pieczarki umyć i pokroić na duże kawałki, jeśli macie małe pieczarki to przekroić tylko na pół. Wrzucić je do mięsa razem z suszonymi grzybkami wraz z wodą ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Jak suszyć grzyby?

Sezon grzybowy zaczyna się już we wrześniu, co nie znaczy że są one tylko wtedy spożywane. Suszenie jest jednym z procesów, które mogą przedłużyć ich podatność do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, mięso, gulasz, sosy, pieczarki, ryż, makarony, makaron, ziemniaki, dania z makaronem, gulasz wołowy, dania mięsne, gulasz mięsny, makaron z patelni, sos do ryżu, sos do makaronu, sos z grzybów , sos mięsny, pieczarki w sosie, makaron smażony, makaron z pieczarkami, ryż smażony, pieczarki z ryżem

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.