Placuszki twarogowe, delikatne i puszyste

Placuszki twarogowe, delikatne i puszyste

Placuszki twarogowe, delikatne i puszyste

Przepis na : śniadanie

Bardzo dobre placuszki, można zamiast cukru dodać miód. Ja właśnie tak zrobiłam. Do malaksera lub miski wrzucić żółtka, cukier lub miód, cukier waniliowy,twaróg i zmiksować na gładką masę. Dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i powoli dodać do masy twarogowej, ale już mieszać za pomocą łyżki, bardzo delikatnie. Rozgrzać mocno patelnię, nałożyć na patelnię porcje ciasta tworząc małe placuszki. Smażyć na małym ogniu tak długo, aż placuszki będzie można odwrócić. z drugiej smażyć już... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placuszki, twaróg, śniadanie, śniadania, placki, ciasto, słodkie, naleśniki, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto z białek , ciasto z bezami, ciasto na naleśniki, drugie danie

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.