Pigwowiec do herbaty lub jako dodatek do ciast i deserów z cukrem

Pigwowiec do herbaty lub jako dodatek do ciast i deserów z cukrem

Pigwowiec do herbaty lub jako dodatek do ciast i deserów z cukrem

Do tej pory dodałam przepisy na pigwowiec z miodem. Dzisiaj zrobiłam z cukrem, który przepis bardziej do Was przemawia wybierzecie sami. Tak przygotowane owoce idealne są do przygotowania deserów, ciast np wzbogacenie smaku szarlotki, do herbaty. Owoce pigwowca umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko wrzucić do dużego słoja i zasypać cukrem, wymieszać. Zostawić na 12 godzin, następnie zlać powstały sok. Sok zagotować i zalać nim znowu potarte owoce. Ponownie zostawić na 12 godzin. Następnego dnia zno... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.