Marmolada z aronii i żurawiny

Marmolada z aronii i żurawiny

Marmolada z aronii i żurawiny

Pyszna marmolada. Żurawina i aronia super ze sobą pasują. Do garnka z grubym dnem wrzucić oczyszczone i umyte aronie, żurawinę i sok z cytryny. Gotować na dużym ogniu 10 minut, co chwilkę zamieszać. Dodać cukier i gotować cały czas mieszając, aż owoce się rozgotują i powstanie gęsta marmolada. Ja lubię jak aronia jest nie całkowicie rozgotowana. Cukru możecie dodać mniej lub więcej. Zależy to od Waszego upodobania. Słoiki wyparzyć i wlać do nich gorącą marmoladę, zakręcić. Przykryć słoiczki grubym ręcznikiem i zos... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.