Szakszuka z salami i oliwkami

Szakszuka z salami i oliwkami

Szakszuka z salami i oliwkami

Szakszuka to danie kuchni Bliskiego Wschodu i Afryki Północnej. To zapiekane jajka w pomidorach z różnymi dodatkami. Świetny pomysł na pożywne ciepłe śniadanie. Składniki (na 1 porcję): 1 duże jajko 1/2 puszki krojonych pomidorów (lub 2 świeże pomidory) 1 mały ząbek czosnku kilka zielonych oliwek 4 plasterki salami kilka plasterków sera camembert sól, pieprz natka pietruszki mała łyżeczka oleju Sposób wykonania: 1. Na patelni rozgrzać olej, dodać zmiażdżony ząbek czosnku i chwilkę smażyć. Dodać pomidory (jeśl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.