Rosół drobiowo-wołowy

Rosół drobiowo-wołowy

Rosół drobiowo-wołowy

 Ostatnio gotuję rosół z mięsa mieszanego. Smakuje rewelacyjnie, jest aromatyczny i klarowny.  Składniki: 1 skrzydło z indyka 1 kawałek wołowiny (żeberko lub szponder) 1 udko lub ćwiartka z kurczaka (opcjonalnie) 1 cebula 2 marchewki 1 pietruszka  kawałek selera ziele angielskie liść laurowy kilka ziarenek pieprzu w ziarenkach 1 mały suszony grzybek woda natka lubczyku lub pietruszki sól Sposób wykonania: 1. Mięso umyć, włożyć do garnka, zlać zimną wodą, zagotować i odszumować.  2. Warzywa obrać, cebulę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.