Panna cotta z borówkami i lawendą

Panna cotta z borówkami i lawendą

Panna cotta z borówkami i lawendą

Przepis na : deser

Składniki na 8 małych porcji: 150 ml śmietany 30% 350 ml mleka 40 g cukru 1 łyżka ekstraktu z wanilii (można zastąpić cukrem waniliowym) 3 łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki borówki amerykańskiej łyżeczka kwiatów lawendy Przygotowanie: Zagotowujemy śmietanę z mlekiem i cukrem. Dodajemy łyżkę ekstraktu z wanilii lub cukru waniliowego. Żelatynę namaczamy w 2 łyżkach zimnej wody i odstawiamy na 5 minut. Do gorącej śmietany dodajemy namoczoną żelatynę i mieszamy, aż całkowicie się rozpuści. Dodajemy lawendę i  borówki.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia bezglutenowa Loli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.