IMPREZOWE PULPECIKI- MARYNOWANE W OCCIE

IMPREZOWE PULPECIKI- MARYNOWANE W OCCIE

IMPREZOWE PULPECIKI- MARYNOWANE W OCCIE

pulpety: 1 kg mielonego z łopatki  3 łyżki bułki tartej 1 jajko  sól pieprz zalewa: 6 szklanek wody 1 szklanka octu 1/2 szklanki cukru 5 listków laurowych 5 ziaren ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu   2 cebule 4 suszone papryczki chili Do mięsa dodajemy jajko,bułkę tartą,pieprz i sól. Wszystko razem wyrabiamy. Formujemy pulpeciki- najlepiej małe, aby łatwo było zjeść całego na raz. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy z każdej strony. Cebulkę kroimy w piórka. Robimy zaprawę. Do garnka w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchcikoweLove

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.