Pomysł na… kukurydziane racuszki z jabłkami

Pomysł na… kukurydziane racuszki z jabłkami

Pomysł na… kukurydziane racuszki z jabłkami

Prosty, szybki sposób na pyszne śniadanie. Maślanka sprawia, że racuszki są delikatne i puszyste. Jabłko, że słodkie. A cynamon dodaje cudownego aromatu.   12 placków: 350 g maślanki naturalnej 200 g jabłek – ok. 3 małe sztuki lub 2 średnie 200 g mąki kukurydzianej 1 jajko 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka erytrolu olej kokosowy do smażenia Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy jajko i maślankę, mieszamy. Dodajemy mąkę, cynamon i erytrol i mieszając łączymy składniki do uzyskania jedno... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.