Ślimaki z kaszą – kaszotto (pęczotto) ze ślimakami

Ślimaki z kaszą – kaszotto (pęczotto) ze ślimakami

Ślimaki z kaszą – kaszotto (pęczotto) ze ślimakami

Przygodę ze ślimaki zaczęłam od konkursu „ zerwane”, na który wysłałam przepis faszerowane kwiaty cukinii , zorganizowany w ramach Europejskiego Festiwalu Smaku . Nagrodą była wizyta na farmie ślimaków Snails Garden   :), gdzie zobaczyłam jak przygotować ślimaki . 500 g ślimaków w skorupkach* 3 łyżki masła, 2 cebule, cukier, 2 ząbki czosnku, 1/2 łyżki posiekanego rozmarynu, 15 g grzybów suszonych, 250 ml kaszy pęczak, około gorącego 750 ml bulionu (u mnie z gęsi z wołowiną), sól, pieprz świeżo mielony 80 g ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.