Pasztet jajeczno - pieczarkowy

Pasztet jajeczno - pieczarkowy

Pasztet jajeczno - pieczarkowy

Pasztet jajeczno – pieczarkowy to takie jajka faszerowane pieczarkami , ale łatwiej go przygotować, nie trzeba bawić się z przecinaniem i nadziewaniem skorupek. Ugotowane jajka posiekać (ja ścieram na tarce o średnich oczkach). Pieczarki oczyścić i posiekać lub zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać w drobną kostkę i udusić na maśle dodając trochę soli. Cebulę przełożyć do miseczki i na tej samej patelni poddusić pieczarki. Gdy pieczarki się uduszą połączyć je z cebulą. Dodać posiekane jajka, doprawić do smaku solą i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.