Schab kanapkowy-czyli pieczony w niskiej temperaturze

Schab kanapkowy-czyli pieczony w niskiej temperaturze

Schab kanapkowy-czyli pieczony w niskiej temperaturze

Schab pieczony w niskiej temperaturze-soczysty, delikatny i kruchy. Stanowi wspaniałą alternatywę do kupnych wędlin. Dodając sos pieczeniowy, będzie wspaniały obiad. SKŁADNIKI: 1 kg schabu bez kości Marynata: 2 łyżki soli peklowej 1 łyżka soli morskiej 1 łyżka papryki słodkiej 2 łyżki granulowanego czosnku 1 łyżka pieprzu ziołowego 1 łyżka cukru 1 łyżka mielonego pieprzu czarnego 1 litr wody oraz 1 łyżka oleju 2 łyżki majeranku Do podania: Chrzan PRZYGOROWANIE: Schab myjemy, suszymy, oczyszczamy z błon i tłuszcz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kopystką po garach

Warto przeczytać

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.