Kotlety z indyka w jaglanej panierce

Kotlety z indyka w jaglanej panierce

Kotlety z indyka w jaglanej panierce

O tym,że kasza jaglana jest bardzo zdrowa i smaczna to chyba nie muszę pisać. Równie smaczne są płatki jaglane,które  doskonałe pasują do jogurtu,owsianki czy deseru. Ja wykorzystałam je do panierowania kotletów i oto efekt. Kotlety wyszły złociste i bardzo chrupiące.    400 g filetu z piersi indyka 150 g pełnoziarnistych płatków jaglanych 1 jajko sól świeżo mielony pieprz olej do smażenia Filet pociąć na kotlety,delikatnie rozbić,przyprawić solą i pieprzem do smaku. Każdego kotleta maczać w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowa kuchnia Elki

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Ela JasińskaEla Jasińska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlety, kotlet, mielone, kasza jaglana, kasza, piersi, pierś z indyka, owsianka, deser, pierś, indyk, desery, dania obiadowe, dania mięsne, kotlet z kaszy jaglanej, kotlety mielone, dania z piersi indyka

Inne przepisy z Kolorowa kuchnia Elki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.