Marchewka duszona na maśle według Julii Child (Carottes etuvees au beurre) odc. 15

Marchewka duszona na maśle według Julii Child (Carottes etuvees au beurre) odc. 15

Marchewka duszona na maśle według Julii Child (Carottes etuvees au beurre) odc. 15

Kolejna potrawa z książki „Francuski szef kuchni” jaką chciałybyśmy zaproponować to marchewka duszona na maśle wraz z delikatną nutą zielonej pietruszki. Idealny dodatek obiadowy zwłaszcza zimą, kiedy nie ma świeżych sezonowych warzyw. Ilość porcji: 4 Składniki: 4 marchewki 1 łyżka cukru 1 ½ szklanki wody 2  łyżki masła ½ łyżeczki soli Szczypta pieprzu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Marchewkę kroimy w plasterki lub kostkę. Wkładamy do rondelka i zalewamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolizje Smaków

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.