PIERNIK BERNARDYŃSKI

PIERNIK BERNARDYŃSKI

PIERNIK BERNARDYŃSKI

 Kochani , nie wiem jak Wam , ale mi pierniki co roku rosną jak na drożdżach.Wyrastają zawsze ponad miarę i możliwości blaszek.Oto ten , musiałam podzielić na pół bo wyrosnął potężnie, weź tu człowieku piecz , jak ci wyrastają kolosy.Jednak smak tego piernika jest niesamowity, i o dziwo nie trzeba czekać , aby zmiękł.Jest od razu gotowy .Bez masy może leżeć zapakowany i czekać do dnia , w którym go przełożyć powidłami i masą, i z każdym dniem jest jeszcze lepszy.Baaaardzo go polecam!!!!. 1 szkl.miodu 4 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Autor

Danuta RozmysDanuta Rozmys

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piernik, mielone, jajko, orzechy, pieczenie, galaretka, placki, ciasto, przepisy na święta, orzechy laskowe, miód, cytryna, ciastka kremówki, ciasta z kremami, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z orzechami, ciasto z bezami, ciasto z masa, ciasta z masa, pieczeń z mielonego, ciasto bez pieczenia z galaretka, ciasto z galaretka, jajka na święta

Inne przepisy z Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.