KANDYZOWANE PLASTRY POMARAŃCZY

KANDYZOWANE PLASTRY POMARAŃCZY

KANDYZOWANE PLASTRY POMARAŃCZY

 Fajny dodatek do ciast i ich PRZYSTROJENIA.Owoce są szkliste,słodkie i przepyszne.Polecam do Waszych wspaniałych wypieków. 30 dag.cukru 300 ml.wody 1 duża pomarańcza ***********************"****** Takie pomarańcze najlepiej zrobić dzień wcześniej,aby mogły wyschnąć. Do rondelka wsypujemy cukier i wlewamy wodę.Zagotować.Zmniejszyc na malutki ogień tak,aby tylko nam syrop pyrkał, i dorzucić plasterki pomarańczy.Gotujemy 1 godzinę i 10 minut ,aż miąższ pomarańczy stanie się przezroczysty, przewracając od czasu do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.