GALARETKA Z CZERWONEJ PORZECZKI DO MIĘSA

GALARETKA Z CZERWONEJ PORZECZKI DO MIĘSA

GALARETKA Z CZERWONEJ PORZECZKI DO MIĘSA

 Może sezonu nie ma i przepis  nie w porę ,ale może kiedyś Wam się przyda.Podaje go ze względu na danie z wątróbki do której warto latem  przygotować te przetwory!. na 6 średnich słoiczków: 2,5 kg czerwonej porzeczki  3 cytryny 900 g cukru  2 opakowania żelfixu ********************************  Porzeczki opłukać. Wrzucić do rondla, zasypać cukrem, zalać sokiem wyciśniętym z cytryn i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu przez kilka minut aż owoce się rozpadną. Przełożyć ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.