Tradycyjne gołąbki z sosem pomidorowym

Tradycyjne gołąbki z sosem pomidorowym

Tradycyjne gołąbki z sosem pomidorowym

Tradycyjne i klasyczne, polskie gołąbki. Danie to wykonuje się dość długo, ale końcowy efekt pozwala nam zapomnieć o tej godzinie spędzonej w kuchni. Osobiście przygotowuje gołąbki z mięsem wołowym oraz wieprzowym, wtedy to mięso jest soczyste i delikatne. Mój przepis wystarcza na około 17 dużych gołąbków, czyli obiad na dwa dni z głowy :) Osobiście podaje je z sosem pomidorowym i ziemniakami, ale wybór należy tutaj do was :) Składniki: * 2 duże kapusty * 1.5kg mięsa mielonego (750g wołowego i 750g wieprzowego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Klasyka Gotowania

Autor

Klasyka GotowaniaKlasyka Gotowania

Prowadzę bloga o nazwie Klasyka Gotowania, w którym znajdziecie klasyczne przepisy na tradycyjne dania i wypieki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gołąbki, ryż, kapustą, mięso, sosy, zupa pomidorowa, jabłka, mielone, sos pomidorowy, mięso mielone, makarony, ziemniaki, makaron, obiad, ryż smażony, ziemniaki na obiad, sos do ryżu, makaron smażony, mięsa pieczone, sos do makaronu, obiad z makaronem, makaron na obiad, dania z makaronem, pieczeń z mięsa mielonego, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z Klasyka Gotowania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.