Fasolka szparagowa w słoikach na zimę

Fasolka szparagowa w słoikach na zimę

Fasolka szparagowa w słoikach na zimę

Fasolka szparagowa ze słoika, idealna na jesień lub zimę do obiadu lub innych pysznych dań. Takiej pozycji nie może zabraknąć w naszej spiżarni. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 3 słoiki – 720ml Trudność przygotowania: łatwe Cena: tanie SKŁADNIKI : 1 kg fasolki szparagowej 1,5 litra wody 1,5 łyżeczki soli kamiennej do przetworów 1,5 łyżeczki cukru 1. Z fasolki obcinamy końcówki i myjemy. Wkładamy do garnka, gotujemy przez 5 minut i odcedzamy. 2. Fasolkę wkładamy do słoików, wlewamy przygotowaną zalew... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu karolgotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.