Karp w najprostszym wydaniu

Karp w najprostszym wydaniu

Karp w najprostszym wydaniu

Według mnie najlepsze karpie to te do ok 1,5 kg wagi maksymalnie. Karpia należy oczyścić z łusek, wnętrzności i obciąć płetwę grzbietową i płetwy boczne.  Pokroić na dzwonki, obłożyć cebulą i włożyć do lodówki na co najmniej 12 godzin.  Obtoczyć w mące, delikatnie posolić i smażyć na maśle z dwóch stron. Na koniec podsmażyć cebulę ( można również dodać pieczarki ) . Bardzo prosty sposób na karpia. Można również dodać podsmażone na maśle pieczarki :) czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jemy Pijemy

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Jak przygotować karpia na Wigilię?

Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.