Kurczak z dynią i pieczarkami w sosie śmietanowym

Kurczak z dynią i pieczarkami w sosie śmietanowym

Kurczak z dynią i pieczarkami w sosie śmietanowym

Koniecznie muszę się przeprosić z dynią, już zapomniałam jak mogą być pyszne dania z jej udziałem. A jeżeli dynia to koniecznie hokkaido lub masłowa. Obie są delikatnie słodkie i bardzo pyszne, dynie te są gwarancją, że potrawa z ich udziałem będzie bardzo pyszna. Tak więc do dzieła.     Na 2 porcje: 300 g piersi z kurczaka 400 g dyni hokkaido 200 g pieczarek 1 szklanka rosołu (może być z kostki) 150 ml śmietany 30% 1 łyżka mąki vegeta, pieprz, słodka papryka olej do smażenia Pieczarek nie myjemy, obiera... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.