Quesadilla z indykiem i wieprzowiną

Quesadilla z indykiem i wieprzowiną

Quesadilla z indykiem i wieprzowiną

Przepis na : kolacja

Quesadilla (czyt. kesadija) to jedno z najpopularniejszych dań kuchni meksykańskiej. Tradycyjna jej wersja bazowała jedynie na dwóch tortillach kukurydzianych, pomiędzy którymi znajdowała się warstwa roztopionego sera. Historia quesadilli sięga połowy XVI wieku. W wyniki najazdu Hiszpanów na terytorium obecnego Meksyku, znacznie wrosła jakość tamtejszego jedzenia, poprzez przywiezione przez nich mięso. Może i ówczesnym czasie kuchnia meksyku nie należała do ubogich w składniki, to przyznać trzeba jednak rację,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jacob Tastes

Autor

Jacob Tastes

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, mięso, mielone, tortilla, mięso mielone, boczek, imbir, kuchnia meksykańska, wieprzowina, indyk, burrito, chorizo, fasola, wołowina, sosy, placek z serem, dania mięsne, kolacja, obiad, sos mięsny, mięso na obiad, drugie danie

Inne przepisy z Jacob Tastes

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.