Biały barszcz na soku z kiszonej kapusty

Biały barszcz na soku z kiszonej kapusty

Biały barszcz na soku z kiszonej kapusty

Zupę oryginalnie podaje się z kluseczkami ziemniaczanymi  (kiedyś napiszę jak się je robi) jednak tym razem zupę podałam z makaronem (małe kolanka) Składniki: 2 l rosołu z kury 0,5 l soku z kiszonej kapusty 2 duże marchewki 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% majeranek makaron Wykonanie: Do gotującego się rosołu dodajemy marchewkę startą na grubych oczkach. Gotujemy przez chwilę, po czym dodajemy ok. 3 łyżek majeranku (majeranku można dodać wg uznania). Jak już marchewka będzie miękka do rosołu dolewamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu IMPRESJA SMAKU

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.