Domowy ketchup

Domowy ketchup

Domowy ketchup

Domowy ketchup to było moje marzenie. Kiedy znalazłam ten przepis. Stwierdziłam, że to musi być to. I nie myliłam się. Przepis, na którym się wzorowałam, pochodzi z tej strony: http://ucztadlapodniebienia.blogspot.com 2 kg pomidorów 0,4 kg czerwonej cebuli 3/4 szklanki cukru 1/3 szklanki octu 1 płaska łyżka soli 1 łyżka ostrej papryki 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego Pomidory parzymy, obieramy ze skórki. Obieramy cebule. Pomidory i cebule miksujemy  w kubku do robienia koktajlu (można blenderem)... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Humanistka w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.