Mus tortowy z jabłek

Mus tortowy z jabłek

Mus tortowy z jabłek

Pyszne, lekkie o bardzo delikatnym jabłkowym smaku ciasto na biszkoptowym spodzie. Piankę tworzą uprażone jabłka z ubitą śmietana kremówką, całość wzmocniona dodatkiem żelatyny. Ciasto doskonale wygląda i pięknie się porcjuje. Składniki na biszkopt: 3 jajka 60 g cukru 90 g mąki (70 g pszennej i 20 ziemniaczanej) Składniki na mus: 400 g jabłek 120 g cukru pudru 400 ml śmietany kremówki 30% 25 g żelatynt instant 150 ml soku jabłkowego 1 zielone jabłko sok z cytryny 1 łyżka masła Wykonanie: jajka ubić z cukrem na puch... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.