Bułeczki drożdżowe z masą daktylowo-chałwową (bez cukru)

Bułeczki drożdżowe z masą daktylowo-chałwową (bez cukru)

Bułeczki drożdżowe z masą daktylowo-chałwową (bez cukru)

Ostatnie dni zajadaliśmy się bułeczkami drożdżowymi z masą daktylowo-chałwową. Drożdżówki upiekłam bez grama cukru, a i tak były nieprzyzwoicie słodkie. Do uczynnienia drożdży w cieście użyłam miodu, a słodycz nadzienia płynie z daktyli. Smak chałwy uzyskałam przez dodatek tahini do masy daktylowej. Po prostu pychota! czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.