Zupa chrzanowa

Zupa chrzanowa

Przepis na : obiad

Zupa chrzanowa to pyszna, aromatyczna i ciekawa zupa, którą gorąco polecam przygotować na Wielkanocny stół. Zupę chrzanową gotuję na żeberkach wieprzowych z dodatkiem białej kiełbasy. Pod koniec gotowania dodaję tarty chrzan, a następnie miksuję zupę na gładki krem. Zupę chrzanową podaję z ugotowanym na twardo jajkiem oraz świeżym pieczywem. Zupa chrzanowa jest lekko pikantna, sycąca i bardzo smaczna. Zupa chrzanowa skradła serca moich domowników i w tym roku podczas świąt pojawi się ponownie, zamiast trad...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.