Rastauracja Ricard Camareno

Rastauracja Ricard Camareno

Rastauracja Ricard Camareno

  Cześć wszystkim! Dzięki udziałowi w projekcie „Gotuj po hiszpańsku II” udało mi się odbyć staż z bardzo utalentowanym szefem kuchni! W Walencji Ricard Camareno, a mianowicie w jego tytułowej restauracji „Ricard Camarena Restaurante”, który w 2012 roku otrzymał gwiazdkę Michelin. Krótka biografia Urodzony w 1974 r. W Barx, mieście położonym w głębi prowincji Walencji. Pierwszą pasją Ricarda Camareny była muzyka. W dzieciństwie najczęściej były gotowane tradycyjne dania na bazie ryżu i takich potraw mia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj po hiszpańsku

Autor

ProaktywniProaktywni

W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, krewetki, ryby, cukinia, desery, deser, ryż, dorsz, ryba, mięso, carpaccio, szparagi, cukinia na zimę

Inne przepisy z Gotuj po hiszpańsku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.