Ozorki w sosie chrzanowym

Ozorki w sosie chrzanowym

Ozorki w sosie chrzanowym

Przepis na : obiad

 3 ozorki ok 700 g marchewka cebula liść laurowy ziele angielskie kawałek selera nać selera 3 łyżki chrzanu 300 ml śmietany 18% 1 łyżka mąki sól pieprz  majeranek łyżka masła Ozorki myjemy i gotujemy z dodatkiem włoszczyzny do miękkości dodajemy listek laurowy, ziele angielskie trochę soli. Z wywaru wyjmujemy marchewkę i kroimy w słupki. Resztę wywaru odcedzamy. Ugotowane ozorki wyjmujemy i studzimy. Obieramy ze skórki i kroimy w plastry.  W rondlu rozpuszczamy masło, wrzucamy ozorki . Smażymy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.