Wołowina w curry z fasolką i kiełkami fasoli mung

Wołowina w curry z fasolką i kiełkami fasoli mung

Wołowina w curry z fasolką i kiełkami fasoli mung

Miękka, delikatna wołowina otoczona aromatycznym sosem curry z dodatkiem żółtej fasolki i mnóstwa kiełków fasoli mung. Pyszny sos, odpowiedni do podpłomyków, makaronu, ryżu czy kaszy. Wołowinę podałam w pięknych, miedzianych patelniach, które są idealnej wielkości dla jednej osoby. Są w stałej ofercie Tureckiego Sklepu . Składniki: 400ml mleczka kokosowego 500g wołowiny 200g kiełków fasoli mung ze słoika 200g żółtej fasolki 1 szalotka 2 łyżki masła curry, pieprz czarny, kmin, kurkuma, chilli, cynamon, imbi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie i blogowanie

Autor

Małgorzata WróblewskaMałgorzata Wróblewska

Z każdym rokiem interesuje mnie coraz więcej rzeczy i z każdym rokiem jestem coraz bardziej cierpliwa by je robić :) www.gotowanieiblogowanie.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wołowina, fasolka, fasola, curry, sosy, kokosowe, kasza, imbir, ryż, makarony, makaron, słoik, sos do makaronu, sos do ryżu, makaron z patelni, sos chilli

Inne przepisy z Gotowanie i blogowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.