Pieczone jabłka – imbirowe i nadziewane

Pieczone jabłka – imbirowe i nadziewane

Pieczone jabłka – imbirowe i nadziewane

Deser stary jak świat - pieczone jabłka. Moje są dodatkowo otulone syropem imbirowym i nadziane ciasteczkami o smaku szarlotki. Nic dodać, nic ująć, jabłka są boskie. Składniki: 4 jabłka 4 łyżki syropu imbirowego 8 kruchych ciastek ( użyłam ciastek o smaku szarlotki ) 1 łyżeczka przyprawy korzennej 2 łyżki stopionego masła Ciastka kruszymy i mieszamy ze stopionym masłem oraz przyprawą korzenną. Jabłka myjemy, odcinamy spód i łyżeczką wydrążamy środek. Jabłka nadziewamy przygotowaną masą ciasteczkową, przykrywamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie i blogowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.