Sałatka z ryżem, tuńczykiem i orzechami nerkowca

Sałatka z ryżem, tuńczykiem i orzechami nerkowca

Sałatka z ryżem, tuńczykiem i orzechami nerkowca

Przepis na : sałatka

Składniki: 200 g białego ryżu; 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (waga netto, po odsączeniu 130 g); 1 puszka kukurydzy konserwowej (waga netto, po odsączeniu 285 g); 150 g orzechów nerkowca; 1 średnia cebula; 2 łyżki oliwy z oliwek; Sok wyciśnięty z 1/2 średniej cytryny; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Ryż ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Wystudzić. Tuńczyka i kukurydzę konserwową odcedzić z zalewy. Cebulę obrać, drobno posiekać. Orzechy nerkować drobno posiekać. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.