Pikantny, smażony ryż po teksańsku

Pikantny, smażony ryż po teksańsku

Pikantny, smażony ryż po teksańsku

  Składniki: 400 g mielonego mięsa wołowego; 300 g białego ryżu; 1 duża cebula; 1/2 dużej, czerwonej papryki; 1/2 dużej, żółtej papryki; 1 papryczka jalapeno; 1 puszka kukurydzy konserwowej (masa netto, po odcedzeniu 285 g); Sok wyciśnięty z 1 limonki;  Skórka starta z całej limonki; 1/2 pęczka świeżej kolendry; 2 łyżki oleju; 1 łyżeczka chili w proszku; 1 łyżeczka kminu rzymskiego (kuminu); 1 łyżka sosu Worcestershire; Kilka kropel ostrego sosu np. Tabasco;  4 cebulki dymki wraz ze szczypiorki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.