Cieciorka w sosie słodko-kwaśnym

Cieciorka w sosie słodko-kwaśnym

Cieciorka w sosie słodko-kwaśnym

Składniki: 2 puszki cieciorki konserwowej (każda po 240 g, waga netto, po odcedzeniu z zalewy); 1 duża czerwona papryka; 1 duża żółta lub zielona papryka; 3 ząbki czosnku; 1 łyżka oliwy z oliwek; 1/2 łyżeczki soli; 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu; 1 łyżka ziaren sezamu; 1/2 pęczka natki pietruszki. SOS SŁODKO - KWAŚNY 8 łyżek octu jabłkowego (lub octu winnego z białego wina); 1/2 szklanki białego cukru; 3 łyżki ketchupu; 2 łyżki sosu sojowego, jasnego; 4 łyżki zimnej wody; 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego; 3 łyżki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.