Karczek z grilla peklowany w cydrze

Karczek z grilla peklowany w cydrze

Karczek z grilla peklowany w cydrze

Robiłam go już jakiś czas temu na działce,co widać na zdjęciach, a dzisiaj mam zamiar upiec go na domowym grillu w piekarniku. Karczek tak zamarynowany, jest soczysty i przepyszny. Z reguły używałam piwa zamiast cydru, ale teraz spróbowałam właśnie tego trunku i jest wybornie, polecam. Składniki: 600 g karczku 250 ml cydru 2 łyżki miodu 1 pokrojona papryka chilli 1 gałązka tymianku sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Karczek umyć pokroić w plastry ( około 3 cm)i ułożyć w naczyniu. Cydr lekko podgrzać, doda... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grill, cydr, karczek, ogórki, mięso, sosy, sałata, sałatka, sałatki, papryka, wieprzowina, sałatka z pomidorem, sałatka na grilla, salatki do grilla, smaczna sałatka, mięsa pieczone, lekkie sałatki

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.