Kuskus z kurczakiem, daktylami i płatkami migdałowymi

Kuskus z kurczakiem, daktylami i płatkami migdałowymi

Kuskus z kurczakiem, daktylami i płatkami migdałowymi

S k ł a d n i k i:  (dla 2-3 osób) - 2/3 szklanki kuskusu (nieugotowanego) - 3 upieczone pałeczki z kurczaka (u mnie z tego przepisu  http://gochagotuje.blogspot.com/2014/06/pieczony-kurczak-z-cytrynowym-tymiankiem.html ) - kilkanaście daktyli - 150 g śmietany 30% - 50 g płatków migdałowych - 1 łyżeczka kurkumy - 0,5 cytryny - kilka gałązek cytrynowego tymianku (opcjonalnie) S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: Kuskus zalewamy wrzątkiem. mięso z pieczonych pałeczek rozgrzewamy na patelni, dol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gocha gotuje!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.