Penne z warzywami na winie

Penne z warzywami na winie

Penne z warzywami na winie

Przepis na : obiad

Składniki: 150 g makaronu Penne fasolka szparagowa pieczarki 1 cebula 40 ml białego wytrawnego wina pęczek pietruszki sól, pieprz chili cayenne łyżka oleju Przygotowanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Fasolkę wrzucić do osolonego wrzątku na 2 min. (gotować na dużym ogniu, wtedy nie straci koloru i będzie chrupka). Pieczarki i cebulę obrać ze skórki, pokroić według uznania. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pieczarki (nie solić od razu bo puszczą wodę), dodać cebulę i kiedy się zeszkli wlać w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Autor

Gosia Kunc

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, fasolka, pieczarki, makaron penne, fasolka szparagowa, penne, makaron na obiad, obiad z makaronem, obiad, makaron z pieczarkami, makaron z patelni, pieczarki do obiadu, warzywa na patelnie

Inne przepisy z Gaździnka warzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.